rakan2 blog

klik-klik lah yea!!!!

Sunday, February 26, 2012

Terima kasih Mazni dan Anyzz...

 Assalammualaikum dan selamat berhujung minggu... hari ni mem'baking' lagi... xtly baking nya semalam hari ni mendeco jek.. terima kasih banyak wat Mazni yg dok kat Endau nun... sudi meng'order' kek ngan akak ni.. we all jumpa kat KFC tadi...harap2 berpuashati ngan kek dan cream puff akak tu yek...
Terima kasih gak wat Anyzz yg sms pepagi tadi nak red velvet cupcake, sib baik ada cream cheese lebih dalam ais box tu senang kerja akak kan... kalau tidak memang tak sempatlah nak menyiapkannya... harap sukalah ngan red velvet tu yea Anyzz..
 Red velvet cake dan Fruit Cocktail Cake (FCC) order dari Mazni, tq yea.. 

 Red Velvet Cupcake order dr Anyzz, tq dik..



 Ni pulak FCC versi red velvet...eeemmm meriah dengan buah kan...memang sedap makan tengahari tadi, maklum kek ni sejuk, cuaca kat luar pulak panas... memang nyaman... layannn jelahh..aaahh tambah lagilah lomak2 ni kihkihkih...

Thursday, February 23, 2012

Fruit Cocktail Cake(FCC)

 Assalammualaikum dan selamat malam Jumaat, dapt order Fruit Cocktail Cake(FCC) lagi...alhamdulillah kek ni mendapat sambutan baik dari rakan En Suami kat sekolah... Badan pun dah kepenatan ni ptg tadi menyiapkan karipap pusar 100pcs order dari Kak Ijah. So jom layan pics FCC yg akak buat ni...
 FCC order by Cg Affandi, terima kasih cikgu... hehe
 FCC dan mufin coklat kukus order dari Ustaz Ruzlan, terima kasih ustaz...

Thursday, February 16, 2012

Fruit Cocktail Cake (FCC)- TQ SHIDA


 Assalammualaikum dan berjumpa lagi di pagi Jumaat yg barakah... semoga sihat hendaknya... tapi akak sendiri tak berapa ok hari ni, malam tadi gastrik menyerang...pedih macam dihiris rasa perut ni, alhamdulillah bekalan ubat sentiasa ada tapi sempat gaklah bergulung2 sakit setengah jam huhu...
Anggap je sakit tu ujian....kalau tak sakit kita tak menghargai waktu sihat, semua benda nak dimakan... so sendiri mau ingatlah kihkih...(tuk diri sendiri ni, jangan ada yg terasa hati pulak)

 Ok jom layan pics fruit Cocktail Cake akak ni...baru lagi ni so fresh dannn sangat sedappp hehe puji kek sendiri...alhamdulillah kek ni sebiji En Suami bawa ke sekolah, kejap je dah habis dan satu lagi yg penuh dengan buah kat bawah ni di order oleh Shida my regular costumer yg sangat baik n sporting ni...terima kasih yea dik...nanti leh order lagi hehe...  Semua yg dah rasa kek ni komen sedap coz ada buah yg segar masam manis bila dimakan tu...kalau teringin tu cari akak yeaaa..kihkih..
Blueberry cheese tart dan fruit cocktail cake order by Shida, tq dik...


Monday, February 13, 2012

Fruit Cocktail cake

 Assalammualaikum dan selamat malam, harini free so merajinkan diri mencuba kek yg dah lama masuk list, terima kasih wat adik kat Labuan Nurul Jaffar yang kongsi resepi dan idea membuat kek yang memang sedappp ni... tambah pulak bila tergigit buah-buahan yg masam manis tu, makan sejuk2, waallllaaa memang kejap je licin kami anak beranak hadap hehe...
 Nak buat pun senang kena ada kek span, whipping cream, fruit cocktail dan buah2 kesukaan lah...


Saturday, February 11, 2012

Terima Kasih!!! Repeat Order Lela & Shida lagi...


Assalammualaikum dan bertemu lagi...selamat berhujung minggu, semoga happy bersama famly yea... Hari ni agak meletihkan juga, tapi alhamdulillah rezeki... dari semalam menyiapkan order dan hari ni Sabtu ada majlis Yassin kat rumah jiran depan rumah pulak...
Ok sebelum akak lipat kain baju yg dah sebakul tu jom layan pic order semalam dan hari ni...

Kek coklat kukus+coklat ganache dan karipap frozen order dari Cikgu Comel, cikgu baru kat sini, kiranya first order darinya ni, tq yea...
 Apam polkadot ni akak bawa ke rumah Cg Kiah depan rumah yg buat majlis Yassin hari ni...
 Ini antara order yg akak siapkan tengahari tadi...alhamdulillah... terima kasih wat Shida Kayra dan Lela Politeknik





Thursday, February 9, 2012

Terima kasih Hidayah SKN 1

 Assalammualaikum dan selamat malam semua... semoga sentiasa sihat hendaknya... semalam seharian menyiapkan muffin cip coklat sebanyak 1000bj, fuhhh memang penattt maklumlah oven kat umah ni kecik je... mudah2an adalah rezeki untuk dapat bantuan dari Pertanian hendaknya ... Muffin budget ni diorder oleh Hidayah SKN 1, terima kasih dik, xtly ni repeat order, tuk majlis perkahwinan adiknya, dah 2x order camni...terima kasih banyak2 yea... mudah2an majlis berjalan lancar hari Sabtu ni yea...
 mufin sedang berbaris tuk masuk dalam container hehe....
 dah siap packing...dan bersiap sedia berangkat ke Muar...jauh perjalanan mufin akak ni..


Monday, February 6, 2012

Apam polkadot dan Angry Bird& The Gang


 Assalammualaikum dan salam maulidul rasul, ok n3 tertunggak ni, apam polkadot dan angry bird& the gang order dari Iza, tq dik. Dah terlanjur buat tu, akak buat lebih tuk dibawa ke Air Bemban, rumah kazen buat majlis aqiqah anak ke duanya, bernama Putra Adam Harizz, comel sangat baby ni...
Terima kasih juga kepada pelanggan2 yg selalu meng'order' karipap pusar dan popia ketam frozen... selalu bila ada yg dtg membeli lupa nak tanya nama, dan gambor karipap mesti tak snap nyer.. syukur alhamdulillah karipap frozen akak makin laris...sampai kekadang kehabisan stok, maaf sesangat kalau ada yg dtg karipap dah habis yea...

 Apam polkadot ni sekarang akak terima order tuk 70pcs sebekas RM18.00 so taklah banyak sangat sampai 100pcs macam selalu tu kan... kalau berminat calling2 k... tuk angry bird n the gang 70pcs RM22.00

yang ini mufin coklat kukus sebekas 34pcs RM14.00 
Order dari Ustaz Ruzlan, terima kasih yea...
ini pulak apam aiskrim soda 28pcs RM12.00
order dari jiran akak Cik Seni, terima kasih yea Cik..

Wednesday, February 1, 2012

Crabstick Popia Frozen

 Assalammualaikum dan jumpa lagi... n3 harini crabstick popia frozen, petang tadi akak menggulung, alhamdulillah siap 5 peket order dari Nora, tq beb.. nanti calling2 lah lagi hehe... popia ni ada 20pcs sepeket  RM5.00 je.. kat bawah  ni stock karipap frozen, memang penuh lah my ais box tu...bila baru buat stock, senang sikit bila ada yg ketuk pintu atau call nak benda dah ada kan...



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails