rakan2 blog

klik-klik lah yea!!!!

Tuesday, October 23, 2012

Order

 Assalammualaikum dan selamat menyambut hari raya korban.. ini antara order yg akak buat minggu ni alhamdulillah syukur dengan rezekimu Ya Allah... yg ini kek marble order by Cik Min.

 muffin coklat cip n marble cake order dari Cg Sarifah n Cg Zulhelmi, tqvm.


 crepe peach... disebabkan tak de buah mangga terpaksa guna peach dl tin ni, tapi sedap gak hehe... tuk anak sedaraku yg balik dari Lahat Datu Sabah..

 FCC 1/2kg n red velvet cupcake
 tiramisu in cup order dari Nahijah SK Bandar Mersing, tqvm dik...

 shell tart order dari Linda Mersing, tqvm dik...

 FCC + coklat ganache order dari Azie tu dibawa ke sekolah agama anaknya, tqvm dik..

 cookies order dari Cg Mira, tqvm



Saturday, October 13, 2012

Mango Crepe


 
 Assalammualaikummm... pekabar semua, lama tak ngupdate resepi kat blog ni kan... dek tergoda ngan crepe di sana sini... hati berbunga2 nak mencuba, tapi ramai yg wat guna durian, akak memang alah ngan raja buah ni, bau pun leh wat pening apa lagi bila makan memang muntah punya... bukan sombong tapi tekak memang tak boleh terima... maafkan akak yea.. tulah pasal akak guna mangga. Alhamdulillah En Suami belikan mangga yg manis dan sedap, kalau yg masam memang akak makan cicah kicap n gula hehe.
Terima kasih juga wat Hidayah dari Kulai yg sudi bagi link resepi ni kat akak... Resepi akak cnp dari Kongsi  Resepi-from blog Dapur Mamasya, resepinya simple so semua orang boleh try... kalau nak yg lagi terperinci uolss gi blog Azlita- Masam Manis, memang cantik sangat crepenya.. terima kasih kepada semua penyumbang resepi yea...
CREPES
Resepi: Joayee@MYR
oleh:Dapurmamasya

Bahan-bahan

1 cawan tepung gandum
3/4 cwn susu segar
1/2 cwn air
2 biji telur
3 sudu besar minyak masak atau butter cair
1/2 sudu teh garam

Filling:
Whipping cream secukupnya dan buah mangga masak.

Cara-cara
Masuk semua bahan crepe dalam blender, blend sampai rata semua, tapis. perap 30- 1jam (tapi akak perap 15minit je dah tak sabor nak makan hehe)
Panaskan pan leper (guna non stick pan lagi senang) sapu sikit minyak, masak crepe hingga masak, (macam wat dadar gulung). Dah sejuk sapu whip cream yg dah dipukul kental, letak pulak buah mangga n cream lagi, lipat masuk peti sejuk... makan sejuk2 sedap!!!

1


Order

 FCC

 Apam pelangi order dr Cik Min, tapi yg ni tuk makan sendiri, yg Cik Min punya lupa pulak nak snap pic hehe...
 Tiramisu cake sekilo repeat order dari Cg Zahabiah, tqvm
 Kek coklat moist order by Rizal, tqvm

 Butter cookies yg lemak manis, cair dimulut... 
 kek coklat moist yg pergi jauh... nun ke Gombak, alhamdulillah selamat sampai ke tangan Dina Nadia.
 tiramisu cake for zulaikha birthday
 RVCC order by Azzah Nora Maybank Mersing, tqvm...

Wednesday, October 3, 2012

Order

 Terima kasih kepada semua yang mengorder...














LinkWithin

Related Posts with Thumbnails