rakan2 blog

klik-klik lah yea!!!!

Saturday, November 13, 2010

Coklat Chip Mufin

Salam hujung minggu...hari ni wat mufin cekelat lagiii...resepi ni rata2 umah kengkawan lain dah pernah buat.... mufin coklat chip, dan ramai yang kata ok, memang betul pun...yang penting senang sangat nak buat, just godeh ngan senduk jer..pastu sedap pulak.. Jom layan resepi Nigella yang femes tu... tapi saya copy dari MY Resipi coz suka baca komen2 kengkawan yang dah buat.... jom layannnn....

MUFIN COKLAT CHIP

Bahan-bahannya:
  • 250gm tepung
  • 2 sudu teh baking powder
  • 1/2 sudu teh soda bikarbonat
  • 2 sudu besar serbuk koko
  • 175gm gula
  • 150gm coklat cip
  • 250ml susu segar
  • 90ml minyak
  • 1 biji telur A
  • 1 sudu teh esen vanilla

Cara-cara

  1. gaul semua bahan kering dalam satu mangkuk.
  2. gaul bahan basah dalam mangkuk lain n masukkan campuran bahan kering tadi. gaul rata, masukkan coklat cip, gaul lagi.
  3. letak dalam papercup, tabur coklat cip lagi jika suka. bakar selama 20min suhu 180. Su buat dapat 12 biji.

3 comments:

  1. sedapnyaaa....=) salam perkenalan..singgah cni

    ReplyDelete
  2. Perghhh.. Kak Su, montel2 muffin akak ni.. Menggoda imanku.. hehehe
    Akak apa khabar??

    ReplyDelete
  3. wah... cantiknya naik muffin ni su.. hari ni nak trylah.. doakan berjaya ya su.. makacih ya..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails