
Tahun baru cina nanti, sepupu pulak kawin... so bila ada sedara kawin adalah baju yg nak dijahit... biasalah mesti nak pakai baju baru kan hehe... sebenarnya su jahitkan baju emak... trend sekarang kan pakai baju sama semua sedara mara...

Kek Gula Hangus
Bahan2nya:
1 cwn gula dihanguskan. Setelah gula hangus, masukkan 1 cwn air panas. Kena masuk perlahan2 pasal dia akan membuih. Masukkan juga 2 sudu besar marjerin/butter. Masak sehingga butter cair & sejukkan seketika.
4 biji telur dibancuh sehingga kembang & campurkan 1 cwn susu pekat & sebatikan. Masukkan 1 cwn tepung + 2 sudu kecil soda bikarbonat & digaul rata. Dimasukkan dlm bekas + campurkan dgn bancuhan gula hangus tadi.
Dibiarkan selama 3 atau 4 jam utk sarangnya menjadi. Selepas 3/4 jam barulah dibakar 180C selama 1 jam. kalau kurang dari 3 jam, sarangnya kurang menjadi.
Tapi Su buat ni pun tak berapa menjadik pulak, mungkin goyang sikit masa angkat loyang tu kot...

Salam rindu kak..o sibuk menjahit yea..cantiklh kek sarang lebah tu..nak buat yg makan saya sorang kena tunggu balik rumah mak jb barulah nak buat,sebb tukang makannya ramai hehehe..
ReplyDeletewsalam siti... tak pe cuti raya cina ni...leh balik rumah mak n buat ye...
ReplyDelete